Manna voor elke Dag

is een dagboek volgens de Bijbelse kalender met 354 dagen vol inspiratie, informatie en een Bijbelgedeelte voor iedere dag. Ook is er ruimte om gebeden in op te schrijven.

Deze kleurrijke uitgave wordt omlijst door prachtige afbeeldingen en uitleg over de Bijbelse feesten. Iedere vrijdag is er een verwerking van een schrijver uit Israël (of verbonden met Israël).
Een dagboek dat persoonlijk gebruikt kan worden, maar wat ook zeer geschikt is om als echtpaar of met het gezin te lezen.

Muziek album Manna voor elke Dag

Bij het dagboek Manna voor elke Dag is een geweldig album gemaakt met 12 liederen geschreven door Carin met vele artiesten uit Nederland. Ook zijn er een aantal prachtige Israëlische liederen vertaald.

Bij iedere maand is een thema van de bijbehorende feesten of andere passende onderwerpen in een vrolijk Israëlisch jasje gestoken door Israëlische producers en muzikanten, Live in gezongen en gespeeld door Nederlandse muzikanten. Een prachtige samenwerking van de twee landen en een feestelijke resultaat.

Het boek

De titel van dit kleurrijke dagboek is een belangrijk principe in het leven van Carin, om aan de hand van God te leven en het iedere dag van Hem te verwachten. Zoals het Onze Vader zegt: Geef ons heden ons dagelijks brood, zo mogen we iedere dag vertrouwen op Gods zorg, leiding en voorziening. Dit betekent de touwtjes uit handen geven en niet voor God uit rennen maar achter Hem aan gaan. Dit principe zal als een rode draad terug te lezen zijn in het dagboek.

Dit dagboek is geschreven met de Bijbelse kalender die gebaseerd is op de maankalender en niet op onze vertrouwde zonnekalender. Dit maakt dat het boek begint op 1 Nisan 5782 wat valt op 2 april 2022. Het begint in de lente, hoe toepasselijk. Nieuw leven, een nieuw begin. Het begint met het Paasfeest, in de Bijbel Pesach genoemd. Alle Bijbelse feesten worden uitgelegd en zo mag je met het volk Israël mee op reis door Gods Woord, met Gods feesten en bovenal in Gods ritme.

Iedere dag begint met Baruch, het prijzen van God, er is daarbij ruimte om in je eigen woorden neer te zetten waar je God die dag voor prijst. Dan volgt Shekina, de aanwezigheid van God die je iedere dag mag uitnodigen bij alles wat je doet en bij wie je dierbaar is. Dan volgt een tekst van de dag waarbij gestimuleerd wordt om het hele hoofdstuk te lezen en de tekst die dag te bewaren in je hart. Tot slot volgt een korte overdenking, inspiratie of verdieping. Op zaterdag is het Joodse (Messiaanse) leesrooster geplaatst om zo verbonden met Gods volk wereldwijd Zijn woord te lezen.

De gastschrijvers

Bijzonder aan dit dagboek is de medewerking van 51 gastschrijvers uit Israël of verbonden met Israël. Iedere vrijdag zullen zij de Sabbat inluiden, het eerste Bijbelse en wekelijks terugkerende feest van zonsondergang op vrijdag tot zonsondergang op zaterdag. Inspirerende mensen met bijzondere bedieningen, de één leidt een Huis van Gebed op de berg Sion in Jeruzallem, de ander een prachtig werk op de berg Karmel. Een Arabische voorganger uit Nazareth, een Ethiopische Jodin uit Jeruzalem of een Russisch Messiaanse Leider van gemeenschappen door heel Israël. Maar ook opperrabijn Jakobs, Willem Glashouwer of de Nederlandse Marike Veldman die al decennia Palestijnse kinderen opvangt in Jeruzalem. 

Carin van Essen

    zingt, spreekt en schrijft. Samen met haar man Peter geeft ze leiding aan His Homebase, een Huis van Aanbidding aan de rand van Apeldoorn. Het mooiste wat er is vindt ze om anderen aan te moedigen om volop te gaan voor de dromen en talenten die God in hen heeft gelegd. De ander laten bloeien en groeien. Zo is ze dit jaar Kingdom Kids gestart en geniet ze intens van het talent en geloof wat deze jonge tieners hebben en samen met een team laat ze hen ontwikkelen om te worden wie ze bedoeld zijn.

Haar achtergrond is maatschappelijk werk en ze heeft 17 jaar ervaring in de hulpverlening. De afgelopen jaren was ze vooral actief met het schrijven van liederen, boeken en het maken van televisie. Ook spreekt ze graag in gemeentes en kerken en coacht ze teams of individuen.

Contact

Laat ons weten wat je van het boek vindt! Heb je een vraag of wil je Carin uitnodigen om te spreken in je kerk, gemeente of Bijbelgroep? Neem dan contact op!

Welkom

27 september aanstaande vieren we de afsluiting van het Loofhuttenfeest en zullen we het boek Manna voor elke Dag feestelijk presenteren. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.